Wat zijn de voordelen van een droogtoilet ?

 • Geen water
 • Geen chemicaliën
 • Ze zijn stankvrij
 • Geen riolering nodig
 • Geen riolering nodig

Waar te gebruiken?

 • Woning
 • Vakantiehuisjes, B&B, Tiny House.
 • Camper, Caravan, boot of sloep
 • Langs wandelpaden - Trails
 • Schuilplaats - Shelter
 • Evenementen

Kosten

Met een droogtoilet bespaart u veel op de kosten, geen riolering nodig, geen drinkwaterleiding, geen chemicaliën.

Droogtoilet

U krijgt het toilet pakket, kant en klaar (op bouwpakket privy na)
Klik Hier

Besparing

Met een droomtoilet of een composttoilet bespaart u heel veel drinkwater, ca. 45L per persoon per dag, tot 15.000L per jaar p/p !

Comfort

Met 2 personen kun je het toilet dagelijks gebruiken en pas na ca. 1-3 maanden (!) legen.
Klik Hier

Milieu

Recyclen is goed voor het milieu, in het droogtoilet wordt gescheiden in vast en vloeibaar. Vast materiaal wordt gedroogd of gecomposteerd.

Geen afval, maar grondstof !

Na 1 jaar in een compostvat composteren, blijft er nog geen 10% compost materiaal over, veilig te gebruiken in de tuin.
Klik Hier
 • 1) Privy droogtoilet, (bouwpakket)
 • 2) Cabin - Weekend droogtoilet (Klein & compact)
 • 3) Villa droogtoilet (Mooi, compleet met klep)
 • 4) Cindi Basic verbrandingstoilet (Copleet, alleen as blijft over)
 • 5) Clivus Multrum composttoilet (grotere systemen die direct composteren)
Privy 500 droogtoilet

Privy droogtoilet 500

Echt een doe het zelf pakket, met piepschuim zitting en deksel, urinescheiding en flex slang. In het pakket is geen ventilator aanwezig!Maak nu zelf uw ombouw of gebruik gewoon een emmer.

Droogtoilet Privy 501 Separett

Privy droogtoilet 501

T.o.v. de 500, heeft deze 2 stevige bril haken voor-gemonteerd en een stevige deugdelijke witte bril en deksel. Ook een doe-het-zelf pakket om snel een toilet op te zetten in elke gewenste ruimte. In het pakket is geen ventilator aanwezig!Maak nu zelf uw ombouw of gebruik gewoon een emmer.

Ecosave Cabin, compact toilet

Cabin - Weekend droogtoilet

Dit kleine en unieke (boot)toilet is op elke kamer, shelter, camper, caravan, boot of sloep toe te passen. Een goedkope oplossing om te voldoen aan de per 01-01-2009 wet om niet meer te lozen op het water. Eenvoudig te plaatsen en in gebruiken, voor toepassing in kleine ruimten.

Klein, compact droogtoilet, handig en alles in een!

Qua formaat 45x50x53 BxDxH, zo klein als een spoeltoilet. Geen vuilwatertank of vloeistoffen nodig, dankzij ingebouwde ventilator, geurloos, stankvrij en indrogend.

cabin doorsnede Ecosave
 1. toilet
 2. bril deksel
 3. urinescheiding
 4. urine afvoer
 5. Droog toilet emmer 25L
 6. doorvoer urine koppeling 32mm
 7. ventilator behuizing
 8. 12/230V ventilator
Droogtoilet Leuxe villa 9010

Villa droogtoilet

Ecosave Separett toiletten zijn zowel te gebruiken in de woning als ook in vakantie/tuinhuisjes, boot, camper en caravan. De toiletten werken zonder water en zonder chemicaliën! Dankzij een eigen kleine ventilator werken de toiletten reukloos. De blauwe klep in het Villa toilet sluit het toilet automatisch af, niks te zien, niks te ruiken ! Ze besparen veel drink en afvalwater. De Ecosave Separett toiletten zijn een degelijke oplossing, met weinig onderhoud, modern en degelijk. U kunt een Ecosave Separett eenvoudig zelf installeren. Er is geen wateraansluiting nodig of grote afvoer. Er is zelfs een model geschikt voor minder validen met speciale armsteunen. Er zijn zeer veel opties te bestellen zie Winkel

Ecosave Separett Villa, Separett Butler, Vloeistoftank

De Separett Villa is het model met de grootste capaciteit. Bijna gelijk aan een normaal toilet en aanbevolen voor huishoudelijk gebruik van 4-6 personen. Werkzaam op zowel 230 Volt als op 12 Volt. De toiletten kunnen in combinatie met zonnecellen, accu en batterijen werken of middels een adapter ook gewoon in huis worden gebruikt. Het laag verbruik ligt op 0,045kW per 24 uur. De vloeistoftank is een optie indien u geen afvoer heeft van een wastafel voor de urine.

Ecosave Clivus Multrum composttank

Clivus Multrum composttoilet

Ontwikkeld in 1939, door Ricard Lindstrom, in Tyreso, Stockholm,Zweden. Sindsdien dankzij diverse innovaties ontwikkeld tot een prachtige oplossing voor verantwoorde ecologische sanitatie, in huis, in bedrijf, langs snelwegen, of in natuur omgevingen zoals parken en reservaten. De Clivus Multrum is een droog- toiletsysteem wat geen water gebruikt, of slechts een 1/2e Liter. Urine, papier en de vaste delen komen in de Multrum, een container, terecht waar ze gedurende 2-3 jaar verwerkt worden in een composteringsproces. Het merendeel van het vocht verdampt en de rest, na afloop van die periode, blijft er minder dan 105 gecomposteerd materiaal over, veilig te worden verwerkt in de tuin. De kleinste installaties staan in vakantiehuisjes of prachtige plekjes in de natuur, waar je netjes je behoefte kunt doen en de Clivus doet de rest. De grootste installaties staan bij strandfaciliteiten, en een dierentuin, waar gemiddeld 1 miljoen bezoekers per jaar langs komen! Zonder een druppel water te verspillen aan het toilet en dus ook geen afvalwater creëren! De oudste Clivus Multrum installaties bestaan in de Benelux sinds 1974 en werken nog steeds! We hebben voor de Clivus Multrum producten een aparte website ontwikkeld. www.clivusmultrum.nl daar staan meer projecten en alle producten vermeld.

Droogtoilet

Cindi Basic verbrandingstoilet

De ingebouwde ventilator verdrijft geuren uit het toilet en de badkamer, rustig en effectief. Het ontluchtingskanaal kan recht door een buitenmuur worden geleid.CINDI family kan op zowel warme als koude locaties worden geïnstalleerd en werkt perfect, ongeacht de kamertemperatuur.Het kan op uw behoeften worden geplaatst en hoeft niet aan de muur of vloer te worden bevestigd. De geïntegreerde controller met twee verschillende programma’s maakt behandeling mogelijk bij een energie-efficiënte verbranding van het afval. De as kan in de tuin worden gebruikt als meststof.

Installatie

Onderhoud