Wat bieden wij de mensen met een Tiny House om zo onafhankelijk mogelijk te worden?

Wat bieden we zoal?

  • Waterbesparende producten voor kraan en douche
  • Droogtoiletten, helemaal geen drinkwater gebruik.
  • Regenwateropvang en zuivering, geschikt om te douchen, wasmachine en afwas.
  • Zonne-energie alle elektriciteit voor de woning
  • Afvalwaterzuivering (Zodat het weer schoon is en hergebruikt kan worden).

Tiny Houses-wat is dat?

Marjolein en Monique, bekende gezichten in de Tiny House beweging en onderdeel van stichting Tiny House Nederland, hebben de online cursus ‘jouw House droom. Check it out op https://www.marjoleininhetklein.com/werk-met-mij/onlinecursus/ We raden deze cursus van harte aan!

Tiny Houses

Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House mouvement”is ontstaan, Langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen’Tiny House”. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je gauw de vraag: “wat is dat?”

De definitie van Tiny House is voor veel mensen verschillend. De Tiny House Mouvement draait vooral om de filosofie: genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Hoeveel ruimte heb je nodig om prettig te kunnen leven zonder overtollig ballast? Dat verschilt per mens. Hoe kun je je woonsituatie zo gezond, milieuvriendelijk en vrijheidsbevorderend mogelijk inrichten op een manier die bij jou past? Door te wonen in een Tiny House creëer je ruimte voor het opbouwen van relaties, om de natuur in te trekken, ervaringen op te doen. Een Tiny house is een middel om het leven dat je wenst te realiseren, niet het doel op zich.

Separett Villa Droogtoiletten

Bestel dit artikel in onze webshop. Ecosave Separett toiletten zijn zowel te gebruiken in de woning als ook in vakantie-tuinhuisjes, boot, camper en caravan. De toiletten werken zonder chemicaliën! Dankzij een kleine ventilator werken de toiletten reukloos. Ze besparen veel drink en drink en afvalwater. De Ecosave Sapertt toiletten zijn een degelijke oplossing, met weinig onderhoud, modern en degelijk uiterlijk. U kunt een Ecosave Separett eenvoudig zelf installeren. Er is geen wateraansluiting nodig of grote afvoer. Er is zelfs een model geschikt voor minder validen met speciale armsteunen. Er zijn veel opties te bestellen.

Ecosave Separett Villa, Vloeistoftank

De Separett Villa is het model met de grootste capaciteit. Bijna gelijk aan een normaal toilet en aanbevolen voor huishoudelijk gebruik van 4-6 personen. Werkzaam op zowel 230 als op 12 Volt. De toiletten kunnen in combinatie met zonnecellen, accu en batterijen werken of middels een transformer ook gewoon in huis worden gebruikt. Het verbruik ligt op 0,045 kWh per 24 uur. De vloeistoftank is een optie indien u geen afvoer heeft van een wastafel.

Zie voor meer informatie Toiletten/Huren. Wilt u één van deze producten los kopen zie onze Webshop.

Regenwateropvang

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen. Regenwater is niet geschikt om te drinken. Het is wel buitengewoon goed om planten mee te gieten in de tuin, maar ook in huis.

Omdat regenwater geen kalk bevat, is het voor planten zelfs beter dan leidingwater. Natuurlijk kunt u met het regenwater ook uw autowassen. Die wordt er prima schoon van.

Op deze manier kunt u met een regenton ca. 6.000 liter drinkwater per jaar besparen. Er zijn houten- en kunststof tonnen. De inhoud varieert van 10 (!) tot en met 230 liter.

De regenzuil op de foto hiernaast kan 1000 liter regenwater bevatten.

De regenton kunt u eenvoudig monteren door middel van een regentonautomaat plaatsen in de regenpijp. Deze zijn te krijgen met/zonder een filter. Het filter zorgt ervoor dat blad en zand niet in de regenton komt. Daarnaast kunt u de ton op een kunststof of metalen onderzetter plaatsen, zodat er een emmer of gieter onder kan.

Wilt u meer informatie over Regenwateropvang of -systemen klik hier. Wilt u dit systeem kopen? Kijk in onze Webshop.

zonnepanelen

Ook voor zonnepanelen!

Ecosave levert en monteert ook zonnepanelen. We kunnen u een compleet ingerichte Tiny House aanbieden zonder dat u verschillende bedrijven oft aan te spreken. Dit is vooral handig voor de service en kwaliteit van het product.

Scroll naar top